Ytterns IP 1 Konstgräs
11 september 2024
20:15

Referat: Ytterby IS (B) - Älvängens IK

En på förhand oerhört viktig match där varje poäng kommer ha oerhört stor betydelse. Som vanligt oerhört ovisst när motståndet kan vara av mycket olika kvalitet som sig bör när B-lagen spelar. Ytterby såg tydligen detta som en oerhört viktig match, sällan man sett ett reservlag och ledare vara så taggade. Men nu spelade det ingen roll, ÄIK satte plattan i botten och radade upp målchanser i första halvlek. 2-0 ledningen man skaffade sig i halvtid var oerhört mycket i underkant.
Andra halvlek inleds på samma sätt och ett 3-0 mål är på vippen att komma ett flertal gånger. Men så händer set som brukar hända om man inte gör mål på sina chanser, Ytterby vinner en duell i vårat straffområde och vips så var det reducerat till 2-1. Nu blev det lite skaktigt och de får ett halvt friläge som Linnea avvärjer, mål där och detta kunde slutat hursomhelst. Men tack och lov tar sig ÄIK i kragen och reder upp situationen med två mål till.
Totalt sett en fantastisk prestation när det behövs som mest, stor credd till hela laget och nu återstår bara 5 bra insatser till...

0-1 Amanda Westberg assist Ebba Sporrong
0-2 Amanda Westberg
1-3 Amanda Westberg assist Alva Hansson Björnram
1-4 Vilma Winberg assist Emma Rhodén